E-SHOP MY PET CENTER

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Προειδοποίηση-ΣΟΚ από τους Κτηνιάτρους: Πάντα να ελέγχετε το Στόμα του Σκύλου σας ΠΡΙΝ τον Ταΐσετε! Υπάρχει Λόγος Σοβαρός…

Ιδιοκτήτες σκύλων, προσέξτε: ο σκύλος σας μπορεί να έχει κάποια από αυτές τις ασιατικές πασχαλίτσες κολλημένη στον ουρανίσκο του. Δεν πρόκειται για τις συνηθισμένες πασχαλίτσες – είναι μεγαλύτερα και πιο μοχθηρά έντομα, τα οποία ονομάζονται πασχαλίτσες-αρλεκίνοι.
Το δάγκωμα αυτών των εντόμων προκαλεί έντονο πόνο, ο οποίος με την σειρά του προκαλεί έλκος στο στόμα και την γλώσσα του σκύλου. Οι πασχαλίτσες-αρλεκίνοι παράγουν και εκκρίνουν μια προστατευτική ουσία η οποία τις κάνει να κολλάνε πάνω στον ουρανίσκο και είναι τοξικές για τους σκύλους.
Παρατηρήστε αν ο σκύλος σας εμφανίζει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, πριν ελέγξετε το στόμα του για πασχαλίτσες: υπερβολικά πολλά σάλια, αφροί από το στόμα και υπνηλία. Να θυμάστε: όσο περισσότερο μένουν αυτά τα έντομα στο στόμα του σκύλου, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν. Ευτυχώς, είναι αρκετά σπάνια.
Αν ο σκύλος σας ή κάποιο άλλο κατοικίδιο εμφανίζει συμπτώματα ή συμπεριφέρεται με παράξενο τρόπο, τότε πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε κάποιον κτηνίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου