E-SHOP MY PET CENTER

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Κόψιμο αυτιών και ουράς σκύλων

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων όπως πιτ μπουλ, μπόξερ, ντόπερμαν κ.α. αναρωτιούνται πότε πρέπει να κόψουν τα αυτιά και τις ουρές των σκύλων τους.
Σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιο προκαλεί απίστευτο πόνο; Πολλοί πιστεύουν πως έτσι πρέπει να γίνεται για κάποιες ράτσες. Αυτή η μόδα που επικράτησε για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους πρέπει να σταματήσει. Ένα ολόκληρο αυτί προστατεύει από το να μπουν αντικείμενα και να προκαλέσουν ωτίτιδα. Μια ολόκληρη ουρά προσφέρει καλύτερη ισορροπία και δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του ζώου.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να κόψετε την ουρά και τα αυτιά του σκύλου σας. Ούτε λόγος υγείας ούτε λόγος καλλωπιστικός. Αξίζει λοιπόν να το κάνετε; Ο σκύλος είναι φίλος σας και αν τον πήρατε για να φαίνεται άγριος και επιβλητικός τότε κακώς τον πήρατε. Αν αγαπάτε πραγματικά το κατοικίδιο σας δε πρέπει να κόψετε την ουρά και τα αυτιά του. Θα το κάνατε στα παιδιά σας ή στους φίλους σας; Το ευχάριστο είναι πως η πλειοψηφία των εκτροφέων δεν κόβουν τα αυτιά και τις ουρές των σκύλων.Τέλος να ενημερώσουμε πως σύμφωνα με νόμο για τη προστασία των ζώων συντροφιάς απαγορεύονται οι χειρουργικές επεμβάσεις που σκοπό έχουν τη τροποποίηση της εξωτερικής εμφάνισης ενός ζώου συντροφιάς δηλαδή το κόψιμο της ουράς, των αυτιών, των φωνητικών χορδών, την αφαίρεση των νυχιών και δοντιών κ.α. Αυτό επιτρέπεται μόνο αν κριθεί αναγκαίο από τον κτηνίατρο για θεραπευτικούς λόγους ή αναπαραγωγής (στείρωση). Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο. Οι κτηνίατροι οι οποίοι δέχονται να ακρωτηριάσουν ένα ζώο διώκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου