E-SHOP MY PET CENTER

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ζωάκι που έχει πληγεί;

Έκκληση προς όλους: Μην εγκαταλείπετε τα ζώα, βοηθήστε και σώστε τα ζώα από τις φωτιές

  1. Ποια είναι η πρώτη αντιμετώπιση μόλις εντοπίσουμε ένα τέτοιο ζωάκι;
  2. Σαν πρώτη αντιμετώπιση είναι να το ταΐσεις και να το ποτίσεις. Από εκεί και πέρα αναλόγως με το τραύμα που έχει, αν φέρει εγκαύματα ή δεν μπορεί να περπατήσει πρέπει να διακομιστεί σε γιατρό. Και πρέπει να διακομιστεί σε γιατρό όχι μόνο για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει αλλά και να διευκρινιστεί αν είναι ταυτοποιημένο σε ποιον ανήκει και να βρεθεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης.  Γιατί τα περισσότερα ζώα σε κάποιον ανήκουν και μέσα σε όλο αυτό κάπου χάθηκαν. Τα αδέσποτα της περιοχής πιθανότατα ξέφυγαν με το που μύρισαν τον καπνό.
  3. Τι είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε όταν εντοπίσουμε ένα ζωάκι που έχει πληγεί;
  4. Ένα από τα βασικότερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μετακινήσει το ζώο εκτός περιοχής. Τα ζώα θα πρέπει να μεταφερθούν στο πλησιέστερο κτηνιατρείο και να παραμείνουν εντός περιοχής. Γιατί αυτός που τα ψάχνει θα ψάξει εντός περιοχής. Από πλευρά χειρισμού θα πρέπει ο καθένας να έχει υπόψιν ότι τα ζώα είναι φοβισμένα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα τα πλησιάσει κανείς.
Όπως δήλωσε ο κ. Μάντακας ευτυχώς μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες έχουν φέρει τα ζώα τους τα οποία τα βρήκαν και τα μετέφεραν στο κτηνιατρείο. Παράλληλα, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το ζώο να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες αν έχει τραυματιστεί ή φέρει εγκαύματα και να γίνει ανάγνωση του τσιπ ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης.
Αν το ζώο δεν έχει τσιπ καλό είναι να το κρατήσει και να το περιθάλψει σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου.
Τέλος, ο κ. Μάντακας μας εφιστά την προσοχή και σημειώνει πως πολλές φωτογραφίες στα social media με τραυματισμένα σκυλάκια δεν αναφέρονται στις πυρκαγιές, δεν είναι καν φωτογραφίες από την Ελλάδα. Χρειάζεται προσοχή στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου