E-SHOP MY PET CENTER

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Γνωρίστε τον Έλληνα που φτιάχνει αμαξίδια για ανάπηρα σκυλιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλόζωος στην πράξη και όχι στη θεωρία. ο Βασίλης Τζιγκούρας, θέλοντας να βοηθήσει τα δεκάδες ανάπηρα σκυλιά που έβλεπε γύρω του ή και στο διαδίκτυο αποφάσισε να δημιουργήσει αμαξίδια που θα τα βοηθήσουν να ξαναπερπατήσουν.
Εδώ και ενάμιση μήνα – και αφού κατέβαλε αρκετές προσπάθειες – έχει φτιάξει περισσότερα από δέκα αμαξίδια και οι παραγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας δεν σταματούν να φτάνουν καθημερινά στη σελίδα του στο facebook, +2 feet.
 
Ο Βασίλης Τζιγκούρας είναι υδραυλικός στο επάγγελμα, ξέρει από κατασκευές και τα χέρια του «πιάνουν» που λένε. Βλέποντας στο διαδίκτυο βίντεο με σκυλάκια που ταλαιπωρούνται εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, αποφάσισε να φτιάξει κι εκείνος αναπηρικά αμαξίδια για ζώα με αντίστοιχες δυσκολίες. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και έως ότου κατέληξε στο τελικό, απολύτως λειτουργικό σχέδιο, χρειάστηκαν πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις. Όταν το πρώτο αμαξίδιο πήρε την τελική του μορφή, το δοκίμασε σε έναν «εθελοντή», όπως λέει, έναν σκυλάκο 15 ετών, γέρο και ανήμπορο, ο οποίος δέχτηκε αμέσως το νέο του «όχημα» και άρχισε όλο χαρά τις βόλτες.

Το κόστος των αμαξιδίων, που καλύπτει μόνο τα υλικά και κάποια λειτουργικά κόστη, κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα μικρόσωμο σκύλο και μπορεί να φτάσει και τα 200 όταν πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τετράποδο, όπως ένας σκύλος 45 κιλών για τον οποίο ο κ. Τζιγκούρας πρόσφατα κατασκεύασε ένα όχημα.
Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη δουλειά του που αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες κάλυψης ενός κενού που υπάρχει – είναι και το γεγονός ότι πρόσφατα ζήτησαν τα «φώτα» του (και) άνθρωποι του «Αρκτούρου», προκειμένου να βοηθήσει να ξανασταθεί στα πόδια της, βαριά τραυματισμένη αρκούδα που φιλοξενούν στο Κέντρο τους στην περιοχή της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου